Nadat eerder al de indeling van de landelijke competitie bekend was, volgde onlangs ook die van de Hoofdklasse. Zoals bekend speelt Kampenion 2 in deze klasse. Zo op het eerste gezicht is het in een leuke poule ingedeeld.

 

Men vraagt zich soms wel eens af waarom het zo lang duurt voordat de indelingen van de nieuwe competities bekend zijn. Welnu, dit heeft de volgende redenen. Allereerst moet de landelijke competitie worden ingedeeld. Dan is pas bekend welke teams wel en geen landelijke competitie hebben gekregen en kan de competitieleider van Hoofdklasse aan de slag. En vervolgens kunnen de regionale competitieleider hun competities indelen.

Kampenion 2 is in poule 2 van de Hoofdklasse ingedeeld. Die poule ziet er als volgt uit:
  A  Entac 4  (Enschedé)  -  10.00 uur
  B  Trias 2  (Twello)  -  13.00 uur 
  C  Tafeltennis Zwolle 2  -  13.00 uur
  D  Swift (D) 1  (Deventer)  -  13.00 uur
  E  Gelvandria 1  (Apeldoorn)  -  10.00 uur
  F  Kampenion 2  -  14.00 uur

Team 2 gaat ongewijzigd de competitie in, dus met Niels Alberts, Nick Kuipers en Anja Ringenier.

Als ik de tegenstanders zo bekijk, is alleen Gelvandria 1 een tegenstander die team 2 het afgelopen seizoen ook tegenkwam. Entac 4 en Tafeltennis Zwolle 2 kwam team 2 vorig seizoen slechts op papier tegen; die teams zijn namelijk fors gewijzigd en dat is nog zwak uitgedrukt. Het Entac 4 van komend seizoen is het Entac 5 van vorig seizoen en het Tafeltennis Zwolle 2 van komend seizoen is ongeveer het Tafeltennis Zwolle 3 van het afgelopen seizoen.

Op voorhand lijkt Trias 2 het te kloppen team in de poule. Dat team kwam namelijk het afgelopen seizoen in landelijk C uit waarin het overigens als laatste eindigde.

Net als voor team 1 spreek ik voor team 2 geen verwachtingen uit. Wel spreek ik de hoop uit dat de spelers Anja, Niels en Nick gemotiveerd aan het seizoen beginnen en die motivatie weten vast te houden, ook bij tegenslag. Als de drie dit weten te volbrengen, hoeft team 2 voor geen enkele tegenstander onder te doen. Kom op. luitjes. Ga er voor!

Team 2 begint het seizoen op zaterdag 13 september met een uitwedstrijd in Apeldoorn tegen Gelvandria 1.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion