De indelingen van de landelijke competities zijn weer bekendgemaakt. Het eerste jeugdteam van Kampenion is -zoals mocht worden verwacht- in landelijk A ingedeeld. Het treft een aantal onbekende teams en één heel bekende tegenstander.

Eindelijk is er dan de zekerheid dat Kampenion 1 in de komende najaarscompetitie op het hoogste tafeltennisniveau in Nederland uitkomt. Natuurlijk heb ik het dan over de jongenscompetitie. Het speelt tegen vier teams waartegen het nog niet eerder in competitieverband is uitgekomen. De vijfde tegenstander is heel bekend. Dat is namelijk DTV 84 1 uit Dalfsen. Tegen dat team heeft team 1 meerdere malen gespeeld. De afgelopen twee seizoenen speelden beide teams tegen elkaar als voorbereiding op de competitie. Dat zal nu dus niet gebeuren. En naast de ontmoetingen in de competitie komen de individuele spelers van beide teams elkaar nog wel eens tegen op toernooien.

Ik neem de teams in poule 1 van Landelijk A even met je door. Achter de naam van het team lees je de plaats van herkomst, de aanvangstijd en de klasse en eindklassering van het afgelopen seizoen. Dat laatste hoeft natuurlijk niets te zeggen, want de teams zijn mogelijk nogal gewijzigd.


Landelijk A poule 1


Letter

Vereniging/team

Plaats

Aanvangstijd

Klasse en klassering voja 06

A

DTV 84 1

Dalfsen

14.00 uur

5e landelijk A

B

Arnemuiden 1

Arnemuiden

15.00 uur

1e landelijk B

C

Summa/Redstars 1

Venray

13.00 uur

5e landelijk A

D

Kampenion 1

Kampen

14.00 uur

1e landelijk B

E

Treffers (R) 1

Roelofarendsveen

13.00 uur

8e kampioensklasse

F

VTV 1

Nieuwegein

12.00 uur

1e kampioensklasse


Nogmaals, aan de eindklassering van de teams in het vorig seizoen moet niet teveel waarde worden gehecht. Zeker is dat het team van Kampenion niet gewijzigd is; Paul Kamstra, Ton Ringenier, Daan Slot en Arnaud van der Sluis verdedigen opnieuw de (rood/zwarte) kleuren van Kampenion. Het team van DTV 84 1 is waarschijnlijk ook niet gewijzigd. In deze regio is er namelijk veel minder verloop van spelers dan in andere delen van het land.

VTV 1 werd het afgelopen seizoen kampioen van Nederland. Naar wat ik heb gehoord, gaat dat kampioensteam komend seizoen in de landelijke herencompetitie spelen. Afgelopen seizoen speelde Kampenion 1 tegen de andere vereniging uit Nieuwegein: TTVN.

Van Arnemuiden en Summa/Redstars is mij niets bekend over mogelijke wijzigingen in de teamsamenstelling.

Zeker is wel dat team 1 twee lange uitwedstrijden voor de boeg heeft. Arnemuiden en Venray liggen niet in de buurt. Maar goed, dat is een logisch gevolg van het feit dat het op het hoogste niveau acteert. Poules worden naar sterkte ingedeeld en dan doet de afstand er minder toe.

Uitgaande van het feit dat de nummers 1 en 2 in de eindstand van de najaarscompetitie zich plaatsen voor de kampioenspoule in de voorjaarscompetitie, denk ik dat er mogelijkheden liggen. Nee, ik schrijf hier niet dat Kampenion 1 zich wel eventjes plaatst voor die kampioensklasse. Zeker niet. Maar kijkend naar de poule is het niet onmogelijk. DTV 84, Arnemuiden en Summa/Redstars schat ik niet hoger in dan Kampenion 1. Op papier moeten Treffers (R) en VTV hoger worden ingeschat, maar het is dus afwachten hoe die teams er komend seizoen uitzien.

Mijn prognose luidt dan ook dat Kampenion 1 zich gaat mengen in de strijd om de 2e en 3e plaats.

Maar voordat het nieuwe seizoen begint, gaan we eerst vakantie vieren en &&&&& flink trainen.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion