FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Er wordt altijd met spanning naar uitgekeken: de indeling van de landelijke competitie. Niet alleen door de spelers zelf en de wedstrijdsecretarissen, maar ook door de competitieleiders. Immers, als de indeling van de landelijke competitie bekend is, kunnen de afdelings- en regiocompetitieleiders aan de slag met hun indeling van de competities. Maandag 22 december was het dan zover. Voor Kampenion 1 rolde er een leuke indeling uit.

 


Kwam jongens 1 het afgelopen seizoen vooral tegen teams uit het zuidoosten, zuiden en (zuid)westen uit, komend seizoen is dat anders. Dan mag het tweemaal naar het noorden, eenmaal naar het westen, eenmaal naar het midden en speelt het eenmaal tegen een afdelingsgenoot .
De indeling ziet er namelijk als volgt uit:

A. A-merk 1   (Oosterblokker, Noord-Holland)   14.00 uur
B. Elan 1   (Baarn, Utrecht)    15.00 uur
C. Kampenion 1   (Kampen, Overijssel)   14.00 uur
D. Wijk 16 1   (Deventer, Overijssel)   13.30 uur
E. Reflex S 1   (Scheemda, Groningen)   13.00 uur
F. Messchendorp Pallet 1   (Harkstede, Groningen)   13.00 uur

Wat is er van de indeling te zeggen? Geografisch gezien is zij niet verkeerd, al is Oosterblokker letterlijk en figuurlijk wat uit de richting. Oosterblokker ligt in de buurt van Hoorn zoals menig deelnemer aan het plaatselijke ranglijsttoernooi wel zal weten. Via de dijk Lelystad Enkhuizen is het overigens goed te doen.
Maar hoe is die indeling gemeten naar de kracht van de tegenstanders? Daarvoor kijk ik even met je naar de gespeelde klassen en de behaalde eindklasseringen van de tegenstanders in het afgelopen seizoen.
Allereerst A-Merk uit Oosterblokker dus. Dat team speelde het afgelopen seizoen in groep 4 van landelijk B en het werd glansrijk kampioen met liefst 80 punten uit tien wedstrijden. Een sterk team dus.
Vervolgens Elan uit Baarn. Dit team werd het afgelopen seizoen derde in groep 3 van landelijk A met 57 punten uit tien wedstrijden. En ook dit team moet dus als sterk worden ingeschat.
Wijk 16 uit Deventer is een oude bekende . Wijk 16 eindigde als derde in groep 4 van landelijk B en het is dan ook verrassend dat dit team in landelijk A is ingedeeld. Een bestuurslid van de vereniging meldde mij dat het voor hen ook een verrassing is dat het team in landelijk A is ingedeeld. Mogelijk is er ergens in landelijk A een team weggevallen. Wijk 16 behaalde in tien wedstrijden 49 punten. Het  moet dus met alle respect op papier als één van de minder sterke tegenstanders worden gezien.
Dan de beide noordelijke teams; allereerst Reflex S uit Scheemda. Dat team eindigde het afgelopen seizoen in groep 2 van landelijk B achter Bultman/Smash 70 1 op de tweede plaats met 62 punten uit tien wedstrijden. Een gemiddelde tegenstander dus.
En tenslotte Messchendorp Pallet uit Harkstede. Dat team presteerde het afgelopen seizoen vergelijkbaar met ons eerste jeugdteam. Messchendorp Pallet behaalde in groep 2 van landelijk A 42 punten in tien wedstrijden en het werd daarmee vierde.

Op papier moet Elan in mijn ogen als sterkste team in de groep worden ingeschat. Achter Elan lijken A-Merk, Messchendorp Pallet en jawel Kampenion te kunnen gaan strijden om de plaatsen 2, 3 en 4. En op voorhand zouden Reflex S en Wijk 16 de voornaamste kandidaten zijn voor de plaatsen 5 en 6.
Daarbij ga ik ervan uit dat de teams niet zijn gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Maar nogmaals, dit is allemaal op papier. Gelukkig worden wedstrijden en competities niet achter de PC en op websites beslist. Dat gebeurt nog altijd achter de tafeltennistafel.

Kampenion 1 bestaat het komend seizoen uit een viertal: Jordy ten Have, Ivan Hollander, Robin Lieftink en Gertjan Wessels. Zoals (wellicht) bekend versterkte Robin het afgelopen seizoen het team nadat Ivan geblesseerd raakte. De vereniging én de spelers van team 1 hebben Robin er het komend seizoen graag bij en ook Robin wilde graag bij Kampenion nog een seizoen landelijk A spelen.
Jordy en Robin beginnen aan hun laatste seizoen bij de jeugd en gaan dan met jeugdpensioen.

In de maand januari van het nieuwe jaar werken de heren langzaam maar zeker weer toe naar de nieuwe competitie die op zaterdag 7 februari 2009 van start gaat. Kampenion opent het bal dan met een thuiswedstrijd tegen Wijk 16.
In de maand januari vormen de Regiokampioenschappen in Zwolle (17 januari) en de Clubkampioenschappen (31 januari) prima warming-ups voor de competitie. Ook het komend seizoen houd ik je weer op de hoogte van de verrichtingen van de jeugdteams, waaronder dus jeugdteam 1.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion