FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Vandaag ontving ik de indeling van de landelijke competitie. Als ik die indeling van de jeugdteams 1 en 2 zo bekijk, dan spelen beide teams in leuke poules. Team 1 lijkt op het eerste gezicht pittig te zijn ingedeeld. Team 2 heeft mogelijkheden om het hele seizoen bij de bovenste drie te spelen.

Team 1 speelt in groep 2 van landelijk B. Het treft leuke en aansprekende tegenstanders. Wat te zeggen van GTTC 2, Bijmaat 1 en SKF 1. En toch wel enigszins verrassend is dat Flits 1 ook in landelijk B is ingedeeld. Vorig seizoen speelde team 1 nog tegen Flits 2 en komend seizoen dus tegen Flits 1. Dat kunnen leuke wedstrijden worden. Bij Flits speelt o.a. 'Kampenionner' Daan Slot. Ik ga hier geen enkele verwachting uitspreken voor komend seizoen. Dat heeft namelijk niet zoveel zin. Alleen het team van Flits ken ik. Van alle andere teams is het maar afwachten of zij nog gewijzigd zijn ten opzichte van het afgelopen seizoen. Daarom vermeld ik hier ook slechts tussen haakjes in welke klasse de tegenstanders vorig seizoen uitkwamen.


B2  
A. HTTC 1  Houten 11.00 (lan B)
B. Kampenion 1 Kampen 14.00 (lan B)
C. GTTC 2  Groningen 12.30 (lan A)
D. SKF 1  Veenendaal 14.30 (lan C)
E. Bijmaat 1  Huizen 15.00 (lan B)
F. Flits 1  Zwolle 13.00 (lan A)


Team 2 speelt in groep 1 van landelijk C. En ook dit team treft leuke en aansprekende tegenstanders. Bit.nl en Disnierats zijn landelijk bekende verenigingen. De vereniging SKF trof team 2 vorig seizoen ook al, zij het dat het toen om team 1 ging (nu tegenstander van Kampenion 1). Odion 1 -uit het Achterhoekse Gaanderen- is al een aantal seizoenen op rij bij de eerste drie in landelijk C geëindigd. Emmen 1 tenslotte is vrijwel zeker gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen toen het nog in landelijk B tegen Kampenion 1 uitkwam. Overigens zal ook Disnierats ten opzichte van het vorig seizoen zijn gewijzigd, want toen speelde het nog landelijk A.
Ook hier heeft het niet zoveel zin om een prognose te geven. Wel denk ik dat de indeling minder sterk is dan die van het afgelopen seizoen.


C1    
A. Odion 1  Gaanderen 13.30 (lan C)
B. Kampenion 2 Kampen 14.00 (lan C)
C. Bit.nl 3  Ede  14.00 (lan C)
D. SKF 2  Veenendaal 14.30 (lan C)
E. Emmen 1  Emmen 14.00 (lan B)
F. Disnierats 1 Hoorn  14.00 (lan A)


Als vermeld spelen beide teams dus in een leuke poule. Kampenion 1 concentreert zich vooral op Midden-Nederland  (Houten, Huizen en Veenendaal) met één uitstapje naar het noorden (Groningen). En natuurlijk mogen we het bezoek aan Zwolle niet vergeten.
Ook bij Kampenion 2 ligt het accent op Midden-Nederland (Ede, Gaanderen en Veenendaal) met één uitstapje naar het westen (Hoorn) en één naar het noordoosten (Emmen).

De competitie begint op zaterdag 17 september as. Kampenion 1 en 2 spelen tegelijk uit en thuis. Beide teams spelen eerst uit; team 1 in Houten tegen HTTC 1 en team 2 in Gaanderen tegen Odion 1. Leuk is dat beide teams komend seizoen tegelijk uit en thuis tegen SKF spelen.

Maar zover is het allemaal nog niet. We gaan eerst vakantie houden!

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion