Op maandag 23 juli jl. is de indeling van de competities in de Regio Zwolle bekend geworden. Zoals bekend komen daarin zes jeugdteams van Kampenion uit; de teams 3 t/m 8. Op voorhand mag niet worden verwacht dat er veel teams zijn die een woordje gaan meespreken komend seizoen. Dat is overigens niet erg; de ontwikkeling van de individuele spelers staat voorop.


Team 3        Erwin Genuït, Anja Ringenier, Jentine Ringenier en Frank Wijmans
1e klasse    Emmeloord 1, Flits/Be Quick 62 2, Hoonhorst 1, Smash 70 3, en Vined 1

Net als de teams 1 en 2 is ook team 3 nogal gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Alleen Erwin is overgebleven van het 1e klasteam. Anja, Jentine en Frank komen uit twee van de drie 2e klasteams van het afgelopen seizoen. Hun percentages waren dermate hoog dat zij ook in de 1e klasse hun mannetje moeten kunnen staan.
In de poule lijken Flits/Be Quick 62 2 en Hoonhorst 1 de belangrijkste kandidaten voor de titel. Flits degradeerde het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse en Hoonhorst eindigde als tweede in de 1e klasse. Bultman/Smash 70 3 was het afgelopen seizoen ongenaakbaar in de 2e klasse en is dus een goede bekende van Anja, Jentine en Frank. Team 3 gaat waarschijnlijk met Vined 1 en Fitacc/Emmeloord 1 uitmaken welke teams als vierde, vijfde en zesde eindigen. Laatstgenoemd team is behoorlijk verzwakt ten opzichte van het afgelopen seizoen, omdat één speler van team 1 is gestopt en daardoor (?) zijn de teams 1 en 2 samengevoegd. De nummer laatst degradeert zeker en mogelijk ook de nummer vijf, afhankelijk van het aantal degradanten uit de Hoofdklasse.
Ik verwacht dat team 3 om de 4e plaats moet kunnen meespelen.


Team 4        Mattias Beimers, Chiel ten Brinke, Laurens Trommel en Danny Visscher
2e klasse    DTV 84 2, Flits/Be Quick 62 3, Hoonhorst 2, Leogang 1 en Staphorst 1

Team 4 is het team 5 van afgelopen seizoen, aangevuld met Danny. Danny was afgelopen seizoen vrijwel onverslaanbaar in de 4e klasse en vandaar dat promotie op zijn plaats was. Chiel, Laurens en Mattias kwamen afgelopen seizoen net te kort in de 2e klasse. Vanwege het wegvallen van een team krijgen zij dus een herkansing. Op papier is Leogang de titelkandidaat dit seizoen met Flits/Be Quick 62 als mogelijke concurrent. DTV 84 2 kan een outsider zijn; dit team speelde afgelopen seizoen namelijk in de landelijke meisjescompetitie. Team 4 gaat vrijwel zeker met Hoonhorst 2 en Staphorst 1 uitmaken welke twee teams degraderen. De veilige vierde plaats is zeker niet onmogelijk, maar dan moeten de spelers er wel vanaf wedstrijd één staan.


Team 5        Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange, Robin Makkink en Guido Wessels
3e klasse    Drost Wezep 2, DTV 84 3, Flits/Be Quick 62 4, Hoonhorst 3 en Smash 70 4

Het voordeel van een vrij grote jeugdafdeling is dat spelers eerder de mogelijkheid krijgen om stappen te zetten door en in hun ontwikkeling. De spelers van team 5 werden het afgelopen seizoen namelijk kampioen in de 5e klasse en zij deden dat met heel veel overmacht. Aangezien team 5 van het afgelopen seizoen degradeerde naar de 3e klasse, kunnen de spelers de 4e klasse overslaan . De Technische Commissie en ondergetekende achten die stap niet te groot. Natuurlijk zal het voor de boys wennen zijn dat wedstrijden niet gemakkelijk meer worden gewonnen en zelfs worden verloren, maar door de grotere tegenstand ontwikkelen de spelers zich (nóg) sterker.
We mogen niet verwachten dat team 5 om de bovenste plaatsen zal meedoen. Dat is voorbehouden aan Hoonhorst 3. DTV 84 3 en Drost Wezep 2. Net als de teams 3 en 4 gaat team 5 naar verwachting strijden om de vierde, vijfde en zesde plaats in poule B van de 3e klasse. Voordeel hier is dat er slechts één team degradeert.


Team 6        Silas den Doop, Albert Hoeve, Christiaan Vermeer en Rijk van Zanten
4e klasse    Flits/Be Quick 62 6, Hoonhorst 5, Leogang 3 en Vined 2

Team 6 is ietsje gewijzigd ten opzichte van het vorig seizoen. Danny is weggepromoveerd en daarvoor in de plaats is Albert gekomen. Christiaan, Rijk en Silas zijn gebleven. Zij speelden het afgelopen seizoen allen tussen de 45 en 60% in de 4e klasse en dat betekent dat zij zich komend seizoen ietsje moeten kunnen verbeteren. En als dat gebeurt, dan doe je als team mee voor de bovenste plaatsen. Daarbij hangt het er natuurlijk wel vanaf hoe Albert het in de 4e klasse gaat doen. Leogang 3 is op papier titelkandidaat nummer 1; dat team is namelijk te vergelijken met Kampenion 5. Toch verwacht ik dat team 6 om de tweede plaats moet kunnen meespelen.


Team 7        Jos Bosch, Bas Hartman, Renate Scheper en Jeroen Trommel
5e klasse    Flits/Be Quick 62 9, Heino 4, Leogang 6, Smash 70 7 en Swift 64 2

Het team 7 van komend seizoen is een combinatie van team 9 en 10 van het afgelopen seizoen. Renate en Jeroen speelden al 5e klas, maar Bas en Jos kwamen nog in de welp-/pupilklasse uit. Bas en (vooral) Jos deden dat zo overtuigend dat zij zijn doorgestroomd naar de 5e klas. Team 7 is in een leuke poule ingedeeld. En ik verwacht dat dit team om de bovenste plaatsen moet kunnen meespelen. Daarbij ondervindt het vooral concurrentie van Bultman/Smash 70 7 en Leogang 6. Maar ook de andere teams zijn zeker geen zwakke broeders . Een leuke competitie dus.


Team 8        Henk Boerman, Ben-Jan Smit, Mark Steenstra en Jelle van der Kamp (reserve)
wp-klasse    DTV 84 6, Effect 1, Flits/Be Quick 62 11, 12 en 13, Leogang 8 en Smash 70 8

Inderdaad, team 8 komt uit in een poule van acht teams. Aangezien er zich acht teams hadden aangemeld voor de welp-/pupilklasse, heeft de competitieleider ervoor gekozen om één poule van acht teams te maken. De teams ontmoeten elkaar dan maar één keer. En na die zeven wedstrijden spelen de nummers 1 t/m 4 nog een keer tegen elkaar en ook de nummers 5 t/m 8. Daardoor spelen de teams hier tien wedstrijden, net zoveel als in een normale poule van zes teams.
Team 8 heeft eigenlijk personele problemen; het bestaat weliswaar uit vier spelers, maar Henk en Jelle kunnen alleen s middags spelen. En dan te bedenken dat team 8 van de eerste zeven wedstrijden vier wedstrijden op zaterdagmorgen moet spelen. Dat wordt lastig en het zou dan ook heel welkom zijn als er nog een jonge jeugdspeler (twaalf jaar of jonger) zou zijn die alsnog competitie wil spelen.
Het is moeilijk om aan te geven welke teams als sterk en minder sterk moeten worden ingeschat. Ik stel voor dat we dit gewoon gaan afwachten. We zien het allemaal en we gaan het zeker volgen.


Ook komend seizoen wil ik weer verslag doen van de verrichtingen van de jeugdteams van Kampenion in de competitie. Die competitie gaat op zaterdag 15 september as. van start. Maar eerst kunnen we dus nog even vakantie vieren en &&. trainen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion