FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 6 januari werd de indeling jeugd voor de regio Zwolle bekendgemaakt. De indeling is weliswaar nog voorlopig, maar ik denk dat aan de poules weinig meer zal veranderen. Hooguit wordt er binnen de poule nog wat geschoven.

De indelingen van de landelijke competitie (team 1) en van de Hoofdklasse (team 2) waren al eerder bekend en nu volgde dus de regio Zwolle. In deze competitie komen maar liefst tien teams van Kampenion uit: de teams 3 t/m 12.
Ik neem de teams en hun poules even met je door.

Team 3 (Gert Bosman, Martijn Haanappel, Bram van Loghem en Karsten Nilsen)
1e klasse - tegenstanders: Leogang SL 2, Staphorst 2, Hoonhorst 1, Smash 70 3 en Flits 3

Team 4 (Niels Alberts, Ivan Hollander en Nick Kuipers)
2e klasse tegenstanders: Batfighters 2, Leogang SL 4, DTV 84 3 en Flits 5

Team 5 (Mattias Beimers, Erwin Genuït, Laurens Trommel en Ibrahim Tuncer)
3e klasse tegenstanders: Staphorst 3, Flits 6, Smash 70 4, Spoolde 1 en Effect 1

Team 6 (Stefan Alteveer, Hans Harsevoord, Umit Ugan en Frank Wijmans)
3e klasse tegenstanders: Batfighters 3, Leogang SL 5, DTV 84 5, Vined 1 en Emmeloord 1

Team 7 (Joyce Boerman, Anja Ringenier en Jentine Ringenier)
4e klasse tegenstanders: Drost Wezep 3, Be Quick 62 2, DTV 84 6, Flits 8 en Smash-In 1

Team 8 (Chiel ten Brinke, Stefan Kok, Christiaan Vermeer en Danny Visscher)
4e klasse tegenstanders: Batfighters 4, Staphorst 4, Flits 7 en DTV 84 8

Team 9 (Silas den Doop, Jeroen Trommel en Rijk van Zanten)
5e klasse tegenstanders: Robaard Hasselt 1, Hoonhorst 4, Smash 70 5, DTV 84 9 en Emmeloord 2

Team 10 (Nick Dillen, Robin van Dijk, Renate Scheper en Carlo van de Wetering)
5e klasse tegenstanders: Batfighters 5, Flits 9, Swift 64 1, Spoolde 2 en DTV 84 10

Team 11 (Pascal Bruins, Mark Doornwaard en Albert Hoeve)
wp-klasse tegenstanders: Leogang SL 9, Heino 1, Hoonhorst 5, Smash 70 6 en Smash-In 3

Team 12 (Bas Hartman, Gert-Jan de Lange, Laurens Teekman en Guido Wessels)
wp-klasse tegenstanders: DTV 84 11, Be Quick 62 3, Leogang SL 10, Spoolde 3 en Flits 12

Alle debutanten (spelers van de teams 10, 11 en 12) zijn van harte welkom op zaterdag 21 januari as. om een toernooitje of een heuse wedstrijd te spelen. Dit ter voorbereiding op de competitie die een week later begint.
Natuurlijk wil ik weer proberen om wekelijks verslag te doen van de wedstrijden van alle twaalf jeugdteams. De competitie start op zaterdag 28 januari as. We kunnen dus nog even uitrusten, eh pardon trainen voordat de competitie begint.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion


En nog een compleet nieuw team; vier debuterende welpen die in poule A van de welp-/pupilcompetitie uitkomen. Ja, het wordt natuurlijk eentonig, maar ook voor Bas, Gert-Jan, Guido en Laurens geldt dat het spelplezier en het leren voorlopig het belangrijkste zijn. En de punten nog niet. Team 12 mag maar liefst 3x naar Zwolle; dat is lekker dichtbij. De andere twee wedstrijden mag het naar Dalfsen en Nunspeet. Als dit team een invaller nodig heeft, dan kan het bij team 11 terecht.


Zoals al eerder aangegeven op deze website, heeft Kampenion komend seizoen twee welpenteams. Team 11 komt uit in poule B. Albert, Mark en Pascal beginnen aan hun eerste competitie en voor hen geldt dus hetzelfde als voor de spelers van team 10: lekker ballen, veel (spel)plezier hebben en veel leren. Team 11 komt uit in een leuke poule met tegenstanders die redelijk uit de buurt komen. Het gaat naar Ens, Hattem, Hoonhorst, Heino en Nunspeet. Voor een invaller kan het een beroep doen op team 12.


Renate krijgt in team 10 gezelschap van drie debutanten: Carlo, Nick en Robin. Dat is trouwens niet helemaal waar, want Robin heeft een aantal seizoenen geleden al eens een paar wedstrijden gespeeld. Renate begint aan haar derde seizoen. De spelers van team 10 gaan vooral lekker ballen en veel leren. De punten zijn nog niet het belangrijkste. Dat komt vanzelf wel een keer. Veel spelplezier toegewenst!


Kwamen Jeroen, Rijk en Silas vorig seizoen nog in de welp-/pupilcompetitie uit, nu mogen zij het als team 9 laten zien in de 5e klas. Zij lieten toen zien weinig meer in de wp-klasse te zoeken te hebben en pakten heel overtuigend de titel. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat de boys een partijtje weten mee te blazen dit seizoen. We gaan het zien.


Ook team 8 komt uit in de 4e klas, maar speelt in een poule van slechts vijf teams. Dat betekent dus dat de spelers minder in actie komen, mede omdat het team uit vier spelers bestaat. Het is niet anders. Maar misschien heeft team 7 nog wel eens een invaller nodig. Op papier een aardige poule voor de boys van team 8. Ik ga ervan uit dat zij zich moeten kunnen handhaven.


Een heus meisjesteam dus ons team 7. En dat is heeeeel lang geleden bij Kampenion. Sterker nog, ik kan het me niet herinneren zo lang ik bij het jeugdtafeltennis van de vereniging betrokken ben. Heel leuk. Anja en Joyce wilden dus liever 4e klas spelen ook al had Kampenion recht op nog een plek in de 3e klas. De indeling is heel leuk; de dames blijven in de buurt: Ens, 2x Zwolle, Wezep en Dalfsen. Dat kunnen ze bijna op de fiets af. De dames moeten zich normaal gesproken in de titelstrijd kunnen mengen.


Ook team 6 speelt dus 3e klas, maar het ontmoet andere verenigingen dan team 5. Alle spelers van team 6 hebben nog niet eerder (vast) in de 3e klas gespeeld. Vooral in het begin is het dus even de kat uit de boom kijken . Maar &.. laten we dat niet teveel doen, want we moeten niet TE bescheiden zijn. Dat levert namelijk geen punten op.  Gewoon vanaf het begin tonen dat je er bent.


Team 5 speelt drie wedstrijden in de buurt en twee verder weg. Zo op het eerste gezicht komt het uit in een leuke poule. Erwin, Laurens en Mattias hebben ervaring in de 3e klas en Ibrahim moet het niveau ook heel goed aankunnen. Kortom, team 3 moet zich eenvoudig kunnen handhaven en gaat wellicht bovenin meedoen.


Team 4 is in een poule van slechts vijf teams ingedeeld en dat is jammer. Gelukkig bestaat team 4 uit drie personen, zodat de schade nog meevalt. De indeling lijkt een vrij pittige, zeker als we bedenken dat team 4 in de 2e klas debuteert. Toch ben ik ervan overtuigd dat Ivan, Nick en Niels zich moeten kunnen handhaven op dit niveau. Team 4 is een team met mogelijkheden. Bovendien is de trainingsopkomst van de drie goed te noemen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in.


Team 3 is in een leuke poule ingedeeld. De sterkste teams DTV 84 2 en het oude Kampenion 3- zijn verdwenen en ook Harderwijk is van het toneel verdwenen. Bovendien zijn Flits 3 en Leogang SL 2 nogal gewijzigd. Hoonhorst 1, Smash 70 3 en Staphorst 2 komen uit de 2e klas. Normaal gesproken moet team 3 zich kunnen handhaven al mag het de tegenstanders zeker niet onderschatten. Zeker gezien het feit dat Bram en Gert vorig seizoen weinig partijen wisten te winnen en ook Karsten moet beter kunnen. Martijn komt over uit de 3e klas, wat een behoorlijk stap betekent. Hopelijk zijn de boys wat fanatieker dan vorig seizoen, want gebleken is wel dat je niet kunt uitvoeren wat je in je hoofd hebt als je te weinig ritme en vastheid hebt.