FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De definitieve indelingen van Kampenion 1 en 2 (jeugd) zijn bekend. Zoals gehoopt en verwacht speelt team 1 Landelijk C.
Team 2 speelt Hoofdklasse na het behaalde kampioenschap in de 1ste klasse. Beide teams -en vooral team 1- hebben verre uitwedstrijden voor de boeg. Dat is nu eenmaal de 'prijs' die je moet betalen als je op een hoger niveau speelt. Hierna kort iets over de verwachtingen voor het komend seizoen.

Team 1 (Gert Kwast, Rick Kwast en Ton Ringenier) komt in poule 1 van Landelijk C uit tegen de volgende teams (achter de naam vind je de klasse en eindrangschikking van het afgelopen seizoen):

  • DTV '84 2 (Dalfsen) ;  landelijk C - 2de
  • Dokkum 1; 1ste Noordelijke jeugddivisie (zeg maar Hoofdklasse) - 1ste
  • DTTC '78 1 (Appingedam);  landelijk C - 5de
  • Entac 1 (Enschede);  landelijk B - 5de
  • Spirit 1 (Oudkarspel);  landelijk C - 1ste

Natuurlijk is het afwachten of de samenstelling van die teams is gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Van Entac 1 weet ik bijvoorbeeld dat 2 spelers zijn overgebleven van het landelijk B-team en dat de twee resterende spelers vorig seizoen Hoofdklasse speelden in team 2 dat daar tweede eindigde. DTV 84 2 is vrijwel ongewijzigd gebleven. De overige teams zijn mij niet bekend. Ik denk dat Kampenion goed te vergelijken is met DTV '84 2; misschien dat dat team ietsje sterker is. En DTV '84 2 eindigde het afgelopen seizoen als debutant als tweede achter kampioen Emmen 1. Kortom, ik denk dat een plek bij de eerste drie mogelijk moet zijn. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Gert, Rick en Ton zullen er vol voor moeten gaan. Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen.
Prognose: een derde plaats.

Team 2 (Paul Kamstra, Erwin Landman en Arnaud van der Sluis) speelt komend seizoen in poule A van de Hoofdklasse. Het ontmoet daarbij de volgende teams (achter de naam vind je de klasse en eindrangschikking van het afgelopen seizoen):

  • De Trefhoek 1 (Almelo);  landelijk C - laatste
  • Entac 2 (Enschede);  Hoofdklasse - 2de
  • Smash 1 (Losser);  Hoofdklasse - 3de
  • Swift (D) 1 (Deventer); 1ste klasse - 1ste
  • Swifterbant;  1ste klasse - 2de

Ook hier moet worden afgewacht of de samenstelling van de tegenstanders is gewijzigd. De wijzigingen bij Entac 1 hebben natuurlijk ook gevolgen voor team 2. Entac 2 is namelijk ongeveer het Entac 3 van vorig seizoen dat als vierde eindigde in de Hoofdklasse in dezelfde poule als Kampenion 1. Swifterbant 1 is een oude bekende , maar Smash 1 is een onbeschreven bladzijde. Swift (D) 1 is na een afwezigheid van 1 seizoen terug op dit niveau. Destijds speelde het in dezelfde poule als Kampenion 1. In eerste instantie was ook De Trefhoek 1 uit Almelo ingedeeld, maar dit is nog gewijzigd. De Trefhoek 2 -dat in de andere poule was ingedeeld- bleek toch niet sterk genoeg voor de Hoofdklasse waardoor het alsnog moet uitkomen in de 1ste klasse van de regio Twente. En vervolgens is De Trefhoek 1 in plaats van het tweede team van die vereniging in de andere poule geplaatst. Als ik de teams een beetje inschat en ook kijk naar de ratings van de teams (info competitieleider), dan moet Kampenion 2 direct kunnen meedoen om de eerste plaatsen. Maar ook hier geldt dat het niet allemaal vanzelf zal gaan. Verder moeten Arnaud, Erwin en Paul hun best doen om de teamspirit te vergroten. Want daar mankeert het nog wel eens aan. Het is nog te weinig een team. En natuurlijk mag onze Arnaud geen enkele tegenstander onderschatten en geen wedstrijd te licht opnemen. Arnaud speelt op zijn best tegen de sterke spelers, maar verliest onnodig wedstrijden van de zwakkere broeders. Dat moet eruit.
Prognose: een tweede plaats.

De indelingen van de overige (8) teams zijn inmiddels ook bekend (zij het nog voorlopig). Informatie over die teams vind je in een afzonderlijk nieuwsblok.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion