Gisteren dinsdag 30 september bereikte ons een vervelend bericht: Ivan Hollander, speler van jeugdteam 1 én seniorenteam 3 is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Maandagavond aan het eind van de training schoot zijn knie op slot en dit kwam niet vanzelf goed. Dinsdag volgde een kijkoperatie en werd duidelijk dat Ivan voorlopig uit de roulatie is.

 

Het was allemaal zo mooi. Ivan eind augustus pas 15 jaar geworden zou dit seizoen in jeugdteam 1 landelijk A spelen en in seniorenteam 3 2e klasse. In beide gevallen is dat een klasse hoger dan het vorig seizoen.
In de jeugdcompetitie speelde hij met zijn team dit seizoen al drie wedstrijden en dat ging goed. Hij wist drie van zijn negen partijen te winnen en bleek goed te kunnen meekomen, net als zijn teamgenoten Jordy ten Have en Gertjan Wessels.
In de seniorencompetitie speelde hij twee wedstrijden en ook dat ging goed. Uit bij Wijhe 1 won hij één wedstrijd en thuis tegen Tafeltennis Zwolle 6 won hij er twee. En dat is netjes, want beide teams moeten als (vrij) sterk worden ingeschat.

Zoals aangegeven werd na de kijkoperatie duidelijk dat Ivan dit seizoen niet meer in actie kan komen. In de eerste plaats is dat natuurlijk heel treurig voor hemzelf. Ivan was zo n vier tot zes (!) keer in de week in sporthal De Maten te vinden en dat valt nu dus voorlopig helemaal weg.  Ivan, namens de vereniging wens ik je veel sterkte toe! Daarnaast is het natuurlijk ook voor zijn teamgenoten heel spijtig. Jeugdteam 1 bestaat namelijk na het vanwege leeftijd stoppen van Ton Ringenier slechts uit drie personen. En ja, als dan één van de drie wegvalt &&&&
Seniorenteam 3 bestaat naast Ivan uit Ralph Trip en Gertjan Wessels. Jackie van der Meulen is reserve.

Het is in eerste instantie aan de beide wedstrijdsecretarissen om het initiatief te nemen voor een mogelijke oplossing; Ralph Trip bij de senioren en ondergetekende bij de jeugd. Daarbij is een oplossing bij de jeugd veel lastiger, omdat het niveau landelijk A dermate hoog is dat niet mag worden verwacht dat spelers uit lagere teams ook maar één wedstrijd zullen winnen. Bovendien kan het werken met invallers betekenen dat je de eigen teams verzwakt waardoor zij weer in de (degradatie)problemen komen. Alternatief zou zijn om die oplossing extern te zoeken. Maar ook hier is de spoeling dun. Bovendien dient in een dergelijk geval de competitieleider nog toestemming te verlenen voor het toevoegen van een speler aan het team terwijl de competitie al bezig is.

Ralph en ik hebben dinsdagavond al contact gehad en hebben het met name gehad over een oplossing voor seniorenteam 3. En vanavond bespreken we de ontstane situatie met Marcel Makkink, voorzitter van de TC. Er zijn een paar mogelijkheden, maar die vermeld ik hier nog niet. Eerst moet die worden besproken met de persoon/personen in kwestie.
Bij de jeugd ligt het dus nóg lastiger om een oplossing te vinden. Ik heb wel een paar namen van jeugdspelers van zusterverenigingen uit de nabije omtrek in gedachten, maar ook die vermeld ik hier vanzelfsprekend niet. Dit moet op een correcte manier worden opgepakt.
Mocht er een oplossing worden gevonden, dan vermeld ik die weer op deze website.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD 
Kampenion