FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 10 mei is in Hattem het jaarlijkse Dijkpoorttoernooi gehouden. Aan dit toernooi deden zeven Kampenionners mee. De zeven behaalden uiteindelijk twee prijzen in de Hoofdronde en drie prijzen in de Verliezersonde.

 


Kampenion had de volgende spelers ingeschreven: Anja Ringenier, Jentine Ringenier, Niels Alberts, Ivan Hollander, Pascal Bruins, Robin Makkink en Guido Wessels.

Omdat het aantal deelnemers niet al te hoog was, was er sprake van gecombineerde klassen. Daarbij moet je denken aan jongens en meisjes, licenties en leeftijdsgroepen door elkaar. Voor de één betekent dit behoorlijk aanpoten en voor de ander juist een relaxed toernooitje.

In de groep jongens junioren ABC kwam Niels Alberts uit. Hij wist zich niet voor de Hoofdronde te plaatsen. In het Verliezersronde ging het echter prima, want Niels verloor geen partij meer en legde zodoende beslag op de 1e plaats. In de finale was Niels te sterk voor Marinka Mittelmeijer (Tafeltennis Zwolle).

In de groep meisjes junioren C en jongens/meisjes kadetten AB speelden Anja Ringenier, Jentine Ringenier en Ivan Hollander. Ivan (verwacht) en Anja (verrassend) werden beiden 1e in de poule en plaatsten zich daarmee voor de Hoofdronde. In die ronde werden weer twee poules van drie gevormd waarin alleen de nummer 1 doorging. Ivan werd moeiteloos 1e. Anja lukte dat niet en werd daardoor uitgeschakeld. In de finale moest Ivan zien af te rekenen met Stephan Derksen (Bultman/Smash 70). In de finale liet Ivan zien dat hij niet voor niets drie klassen hoger speelt; hij won met 3 0 en werd daarmee keurig 1e.

Jentine Ringenier plaatste zich als verwacht niet voor de Hoofdronde. Maar net als bij Niels ging het prima in de Verliezersronde. Ook zij wist die te winnen, zodat ook zij 1e werd. In de finale was zij te sterk voor Marjolijn Snijder (DTV 84).

Bij jongens/meisjes pupillen CD kwamen Pascal Bruins, Robin Makkink en Guido Wessels in actie. Pascal en Robin wisten zich te plaatsen voor de Hoofdronde. Guido was nog niet helemaal wakker en ging door naar de Verliezersronde. Helaas kwamen Pascal en Robin elkaar in de halve finale tegen. Robin bleek daarin de sterkste. In de finale speelde Robin tegen Wouter van Halm (Bultman/Smash 70). Hoewel Robin die partij op papier zou moeten winnen, moest hij na afloop zijn tegenstander feliciteren. En dus werd Robin 2e.

Guido ging door naar de Verliezersronde. En hij presteerde hetzelfde als Niels en Jentine: hij verloor geen partij meer en werd keurig 1e  na in de finale Linsy Zwakenberg (Hoonhorst) te hebben verslagen.

En zo gingen vijf van de zeven spelers met een prijs naar huis: Ivan en Robin in de Hoofdronde en Niels, Jentine en Guido in de Verliezersronde. Anja en Pascal tenslotte werden in de halve finale van de Hoofdronde uitgeschakeld.

Ik bedank Gerard Wessels en Marcel Makkink dat zij de spelers in Hattem en weer thuis hebben gebracht. Verder hebben zij de spelers deze dag samen met Alice Ringenier begeleid. Hartelijk dank daarvoor.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion