FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het tafeltennisballetje stuitert weer. De jeugdcompetitie is op zaterdag 13 september van start gegaan. Natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar het debuut van team 1 in landelijk A tegen Flash 1 uit Eindhoven. In een prachtige wedstrijd werd het 5 5. De balans in de eerste competitieronde was duidelijk negatief: 1x winst, 1x gelijk en 5x verlies. Maar het was genieten geblazen in sporthal De Maten.

 


Kampenion 1  - Flash 1    5 5
Gertjan Wessels 3, Ivan Hollander 1 en dubbel 1; Jordy ten Have 0

De wedstrijd tussen team 1 en Flash 1 was er één om van te smullen. Wedstrijden op een vrij hoog niveau. Daar doe je het toch allemaal voor? De Kamper spelers waren vooraf gewaarschuwd: serveer niet te lang, denk aan het hogere tempo . Maar toch moesten zij het zelf ondervinden. De toon werd direct al in de eerste partij gezet. Jordy werd in de eerste game volledig weggespeeld door tegenstandster M. Staps: 4 11. Voordat Jordy het in de gaten had, was de game voorbij. Maar dat moet gezegd Jordy herstelde zich snel; hij won de tweede en derde game. Net toen we dachten: Jordy heeft het ritme en het antwoord gevonden , ging het alsnog mis. De vierde en vijfde game (9 11) gingen naar Staps: 0 1.
Daarna was het de beurt aan Gertjan tegen R. Peeters. Ook Gertjan was in de eerste game volmaakt kansloos: 4 11. En toen hij ook de tweede game verloor, dachten de aanwezigen dit wordt een moeilijke middag waarin het hooguit sprokkelen wordt . Maar Gertjan kwam sterk terug; de derde game sleepte hij werkelijk voor de bekende poorten weg (15 13). Daarna bleef hij telkens aan de goede kant van de score: 11 8 en 11 8: 1 1.
In partij drie kwam ook Ivan er in de eerste game niet aan te pas: 3 11. Maar ook hij wist zich te herstellen via een zege in de tweede game (11 8). Helaas bleef hij toch wat te gejaagd spelen en liet hij de partij uit handen glippen. Tegenstander C. Stollman trok met 7 11 en 6 11 aan het langste eind: 1 2.
In het dubbel brachten Gertjan en Jordy team 1 weer langszij via een 3 1 zege op Peeters/Staps: 2 2.
Vier vrij lange en mooie partijen. Oftewel smullen geblazen.
Na het dubbel speelde Gertjan tegen dame Staps. Ook Gertjan verloor de eerste game. Maar Gertjan kwam steeds beter op dreef. Via 11 4, 11 9 en 11 2 zette hij team 1 voor het eerst op voorsprong: 3 2.
Daarna moest Jordy tegen Stollman proberen die voorsprong te vergroten. Maar dat leek er na twee kansloze games niet in te zitten: 3 11 en 5 11. Maar door wat anders te gaan spelen kwam hij terug in de wedstrijd; de derde en vierde game won Jordy nipt: 14 12 en 15 13. In de beslissende game leek Jordy aan het langste eind te gaan trekken. Maar op het moment suprême ging het alsnog mis: 9 11: 3 3.
En toen Ivan in partij zeven in straight sets van Peeters verloor, leken de gasten uit Eindhoven door te drukken. Vooral omdat Ivan bij een struikelpartij door zijn knie ging: 3 4.
Gertjan moest proberen om zijn team weer naast Flash te brengen. Hij ging prima van start. Via 11 7 en 12 10 pakte hij een 2 0 voorsprong. Maar en dat was merkwaardig in game drie en vier was hij vrij kansloos tegen de solide Stollman: 6 11 en 5 11. Gelukkig was Gertjan daarna weer bij de les. Tactisch sterk spelend en goed blokkend won hij de vijfde game met 11 7: 4 4.
Vervolgens was het de beurt aan Ivan en dame Staps. We zullen nooit weten hoe Ivan had gespeeld als hij niet door zijn knie was gegaan. Maar feit was dat Ivan veel gecontroleerder speelde. Achter de aanvallen zat nu veel meer een idee. Ivan won de partij in straight sets : 12 10, 11 9 en 11 4. En dat is een knappe overwinning: 5 4.
Het was nu aan Jordy om de slagroom op de taart te plaatsen in zijn partij tegen Peeters. Na twee games stond het 1 1 na 11 9 en 9 11. En twee games later stond het 2 2 na 11 7 en 7 11. In de beslissende game maakte Jordy op de belangrijke punten helaas net wat teveel fouten en verloor hij met 7 11. Heel sneu als je je drie partijen alle in vijven verliest. Qua niveau goed te kunnen meekomen en toch met legen handen achterblijven. De wedstrijd eindigde dus in 5 5.
We hebben genoten van een prachtige wedstrijd. Twee teams die elkaar niet veel ontliepen. Geen materiaalspelers, maar spelers die spelen om te winnen en wel met aanvallende intenties. Complimenten aan de zes spelers.
Petje af voor Gertjan die heel knap ongeslagen bleef. Een prima prestatie. Maar het ligt allemaal dicht bij elkaar. Gertjan wint twee partijen in vijven en één in vieren en bleef ongeslagen. Jordy speelde al zijn partijen in vijven en bleef puntloos. Ivan pakte heel knap een puntje mee. Als hij wat meer gaat spelen zoals in zijn laatste partij dus ietwat meer gecontroleerder aanvallen dan komt het helemaal goed.
As. zaterdag speelt team 1 in Venray tegen Summa/Red Stars 1.


Gelvandria 1  - Kampenion 2   6 4
Nick Kuipers 2, Niels Alberts 1 en dubbel 1; Anja Ringenier 0

Team 2 ging voor de eerste wedstrijd naar Apeldoorn om daar tegen Gelvandria 1 te spelen. De eerste vier partijen leken een eeuwigheid te duren, alle vier gingen over de volle vijf games. De tussenstand: 1 3 voor team 2. Helaas leek hiermee het kruit voor team 2 al goeddeels verschoten. Na het dubbel wist alleen Nick nog een partij te winnen. En dus leed team 2 een nipte nederlaag: 6 4. Nick pakte twee punten en Niels één. Samen wonnen zij ook het dubbel. Anja was nog niet in al te goede doen. Al met al een ietwat teleurstellend resultaat.
Komende zaterdag ontvangt team 2 Entac 4 uit Enschedé.


Kampenion 3  - Hoonhorst 2   8 2
Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 2 en dubbel 1

Team 3 startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hoonhorst 2. En team twee ging als een speer van start. Na het dubbel stond het 4 0 na knappe overwinningen van Robin, Chiel en Danny op respectievelijk D. Braam. S. Zernitz en N. Zwakenberg. Danny en Robin waren in het dubbel ook nipt de betere van het duo Braam/Zwakenberg. Chiel moest bijtijds weg en hij speelde vervolgens twee partijen achter elkaar. De eerste tegen Braam won hij vrij overtuigend, al ging de eerste game nog moeizaam. In zijn tweede partij leek hij opnieuw op een eenvoudige zege af te stevenen, maar Zwakenberg kwam na een 2 0 achterstand heel sterk terug: 2 2. De vijfde game kon alle kanten op, maar ging uiteindelijk naar Zwakenberg met 9 11. Bij een 5 1 voorsprong moesten Robin en Danny ieder nog twee partijen spelen. Drie van de vier wisten zij te winnen; Robin won en verloor een partij en Danny won zijn beide partijen. Danny stond deze middag zelfs geen game af. Een prima overwinning dus voor team 3: 8 2. En een dito start van de competitie.
As. zaterdag speelt team 3 de uitwedstrijd tegen &&& team 4.


Tafeltennis Zwolle 3  - Kampenion 4   7 3
Pascal Bruins 1, Jentine Ringenier 1 en dubbel 1; Cristian van Eeden 0

Team 4 begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 3 dat vorige week nog oefende tegen team 3. De start was duidelijk voor de Zwollenaren. De eerste drie enkelpartijen leverden verlies op. Maar in het dubbel wonnen Cristian en Pascal in straight sets van hun Zwolse tegenstanders. Uiteindelijke leden de spelers van team 4 een 7 3 nederlaag, al viel die wat te hoog uit. Zowel Cristian als Pascal verloren een partij met 9 11 in de vijfde game. Jentine en Pascal wonnen beiden eenmaal. Cristian legde zichzelf te veel druk op. Daardoor stond hij te gespannen achter de tafel. Niet doen, Cristian. Dat is nergens voor nodig. Bij Kampenion kennen we geen lijfstraffen als je een partij verliest.
Team 4 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen &&. team 3.


Kampenion 5  - Drost Wezep 2   4 6
Guido Wessels 2, Jos Bosch 1 en Gert-Jan de Lange 1

Team 5 opende de competitie met een thuiswedstrijd tegen oude bekende Drost Wezep 2 dat vorige week nog tegen team 4 oefende. En ook van deze wedstrijd heb ik genoten. De zes spelers maakten er een mooie pot van. Net als bij de wedstrijd van team 1 stonden hier zes spelers met aanvallende bedoelingen. Aan Wezeper kant bleek W. van de Schootbrugge weer een te groot obstakel. Hij brengt zoveel ballen terug dat de Kamper spelers uiteindelijk wel een keer een fout maken. En je kunt ook geen gemakkelijke bal teruggeven, want dan komt hij met zijn forehand. Van de Schootbrugge bleef dan ook ongeslagen. Bij team 5 wonnen Gert-Jan en Jos beiden van D. Kroes. Dat deed Guido ook en bovendien bleek hij te sterk voor K.V. Hertsenberg. Omdat het dubbel nipt naar Wezep ging, trokken de bezoekers met 4 6 net aan het langste eind. Maar nogmaals, het was een mooie wedstrijd.
Komende zaterdag gaat team 5 op bezoek bij Heino 1.


Tafeltennis Zwolle 4  - Kampenion 6   10 0
Albert Hoeve 0 en Renate Scheper 0

En dan de wedstrijd van team 6. Dat ging op bezoek bij het sterke Tafeltennis Zwolle 4 dat vorige week nog tegen team 5 oefende. En net als vorige week had team 6 personele problemen. Henk was opnieuw niet van de partij. Heel sneu natuurlijk voor zijn teamgenoten Albert en Renate. Met hun tweeën viel er weinig eer te behalen. Beiden wisten er één vijfpitter uit te slepen, maar helaas gingen die verloren. En zo verloor team 6 met maximale cijfers: 10 0. Niet te lang bij stil staan. Komende zaterdag is er kans op revanche.
Dan komt Bultman/Smash 70 3 op bezoek.


Kampenion 7  - Tafeltennis Zwolle 11   4 6
Niek ten Brinke 2 en Ben-Jan Smit 2; Matthieu van den Berg 0

Team 7 startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 11. En net als bij de drie andere wedstrijden in sporthal De Maten maakten ook deze beide teams er een leuke wedstrijd van. De start en de eerste helft waren voor de bezoekers. Na het dubbel stond het 1 3 en toen Niek daarna ook nog eens van M. Bos verloor, leek team 7 een grote nederlaag te gaan lijken. Maar de boys bleven knokken voor een beter resultaat en wisten de schade uiteindelijk te beperken: 4 6. Ben-Jan en Niek wonnen ieder twee partijen. Matthieu bleef puntloos, maar wist wel een game te pakken. Dat moet naar meer smaken.
As. zaterdag gaat team 7 in Nunspeet op bezoek bij Leogang 4.

De kop is er dus weer af . De eerste competitieronde zit erop. Ik overdrijf niet als ik schrijf dat het genieten geblazen was is sporthal De Maten. Vier leuke tot goede wedstrijden. Wat wil je nog meer. Ook dat smaakt naar meer!

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion