Op zaterdag 26 januari is de jeugdcompetitie weer van start gegaan. Alle zeven jeugdteams van Kampenion kwamen in actie. Vier teams speelden een thuiswedstrijd en drie teams een uitwedstrijd. We hebben in sporthal De Maten kunnen genieten van vier leuke wedstrijden. Team 2 en 5 boekten fraaie overwinningen. Team 1 deelde de punten. De balans was deze zaterdag in evenwicht: driemaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. Leuk was het dat de rood/zwarte scoreborden in gebruik werden genomen met dank aan Gerben en Jan Wolterink en good old Theo van Dijk. Klasse heren!


LanB Kampenion 1 - NOAD (S) 1                                  5- 5
Jordy ten Have 2, Ton Ringenier 2 en Ivan Hollander 1

Team 1 is de competitie van start gegaan tegen NOAD (S) 1 uit Schiedam dat het afgelopen seizoen net als Kampenion 1 in landelijk C uitkwam en ongeveer evenveel punten pakte. Op papier een gelijkwaardige tegenstander dus.

Kampenion 1 speelde met Jordy, Ton en & Ivan die zijn debuut maakte op landelijk niveau. Vooraf was hij nogal zenuwachtig, maar dat is logisch. Een paar jaren heb je opgekeken tegen de spelers uit team 1 en dan sta je daar nu zelf tussen. Gertjan viel uit, maar was wel aanwezig. NOAD speelde met J. van t Wout, (invaller) L. van Roodshoven en D. Prodanovic.

Het werd inderdaad een spannende wedstrijd waarin beide teams de punten deelden: 5 5. Kampenion maakte weliswaar de meeste aanspraak op de overwinning het verloor twee partijen in vijven maar uiteindelijk mocht het nog tevreden zijn met een puntendeling. Na acht partijen stond het namelijk 3 5. Bij Kampenion vormen dit seizoen enerzijds Gertjan en Jordy en anderzijds Ivan en Ton de vaste dubbels. Vandaag was het de beurt aan Ivan en Ton die voor het eerst samen speelden. Zij verloren nipt met 9 11 in de vijfde game, maar het spel geeft veel vertrouwen voor hun andere dubbelpartijen.

Aan Schiedamse kant bleek de sterke Prodanovic een te groot obstakel. Bij NOAD viel Roodshoven (lanC) in en hij wist nog een puntje mee te pakken tegen Ivan (zie hierna). Van t Wout bleef puntloos aan Schiedamse kant. Al met al een bevredigende start voor team 1, vooral omdat de op dit niveau debuterende Ivan (vorig seizoen nog twee klassen lager spelend in de Hoofdklasse) prima meekwam. Jammer was het dat hij zijn eerste partij een 2 0 voorsprong tegen Roodshoven niet wist te verzilveren. Als Ivan vrijuit speelt, is hij op zijn sterkst. Dus proberen te blijven doen, Ivan! Jordy en Ton verloren -net als Ivan- in vieren van Prodanovic, maar kwamen in de andere twee partijen niet in de problemen.

Op zaterdag 9 februari as. ontvangt team 1 Dordrecht 1.


Hfdkl Kampenion 2 - Effekt '74 1                          7- 3
Niels Alberts 3, Nick Kuipers 2 en Anja Ringenier 2

Team 2 is nogal gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Roeland is gestopt en Ivan speelt nu dus in team 1. Anja neemt hun plaats in. De andere spelers zijn Niels en Nick. Vandaag ontving team 2 Effekt 74 1 uit Wierden. Dat team speelde het afgelopen seizoen nog in de 1ste klasse van de Regio Twente waar het overtuigend het kampioenschap pakte. Effekt 74 speelde met I. Marnette, N. Oude Booyink en P. vd Noordt.

Team 2 speelde een prima wedstrijd. Het versloeg tegenstander Effekt 74, dat zeker niet slecht speelde, met 7 3. Een prima start voor team 2. Na het dubbel stond het 3 0 na prima overwinningen van Nick, Niels en Anja. Het dubbel ging voor team 2 (Anja/Niels) nipt verloren, maar zij moeten duidelijk nog wat aan elkaar wennen. Na het dubbel versloeg Niels de lastige Marnette die veel kapt en schuift. Uiteindelijk vond Niels het juiste antwoord: 4 1. Nick verloor zijn tweede partij van vd Noordt, maar Anja wist heel keurig Oude Booyinck in vieren te verslaan. Niels had in zijn laatste partij geen moeite met vd Noordt. De beide laatste partijen werden tegelijk gespeeld. Nick wist Oude Booyinck te verslaan, maar Anja legde het uiteindelijk in de vijfde game af tegen kapper Marnette. Maar dat is geen schande. Als meisje debuteren op Hoofdklasseniveau met twee overwinningen is natuurlijk keurig. In de snelle, contrarally s was zij haar tegenstanders meestal de baas. Maar met schuiven en kappen heeft zij nog wat meer moeite. Al met al een goede competitiestart van team 2.

Entac 4 is op zaterdag 9 februari as. de eerstvolgende tegenstander in sporthal De Maten.


1 Kampenion 3 - Swift (D) 1                                     1- 9
Erwin Genuït 1; Chiel ten Brinke 0 en Jentine Ringenier 0

Team 3 is ook gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Frank is gestopt en Anja speelt nu dus in team 2. Hun plaats is ingenomen door Chiel. Vandaag ontving het Swift (D) 1 uit Deventer dat afkomstig is uit de Regio IJsselstreek. Dat team is uitgeleend door die Regio. Swift (D) is titelkandidaat nummer 1; het degradeerde namelijk vorig seizoen uit de Hoofdklasse. Het was dus zaak een paar punten mee te snoepen. Team 3 slaagde daar niet in. Erwin won weliswaar zijn eerste partij in drieën, maar helaas bleef het daar ook bij. Team 3 verloor vrij kansloos met 1 9. Natuurlijk is het geen schande om van deze tegenstander ruim te verliezen, maar een 3 7 staat zoveel leuker dan 1 9. Niet dat de spelers compleet van tafel werden gemept, maar de gasten waren gewoon beter. Dat kan gebeuren. Team 3 moet de punten tegen andere tegenstanders pakken.

Team 3 heeft op zaterdag 9 februari as. geen competitieverplichtingen.


2 Hoonhorst 3 - Kampenion 4                               6- 4
Robin Makkink 2, Danny Visscher 1 en dubbel 1 (met twee spelers gespeeld)

En dan team 4. Je zult s morgens om 9.45 uur op de speeldag een telefoontje krijgen dat Laurens onverwacht is verhinderd en dat het vierde teamlid (Mattias) ook niet kan spelen. Probeer dan nog maar eens wat te regelen. Helaas is het na vele telefoontjes niet gelukt om een invaller te vinden en dus moesten Danny en Robin met hun tweeën naar Hoonhorst. Dat is erg jammer, want Hoonhorst 3 is nu juist een tegenstander waarvan gewonnen moet worden. Met hun tweeën hielden Danny en Robin de schade beperkt tot een nipte 6 4 nederlaag. Als team 4 compleet was geweest, had het niet verloren. Daar ben ik van overtuigd. Volgens coach Marcel had team 4 ook met twee spelers niet hoeven te verliezen. Maar ja, je begint natuurlijk met een 0 3 achterstand aan de wedstrijd. Dat speelt toch mee tussen de oortjes. Ook al speel je met een invaller uit de 4e klasse, je begint met een stand van 0 0. Heel jammer. Ik ga ervan uit dat dit een eenmalige actie was dit seizoen.

Op zaterdag 9 februari as. speelt team 4 in Emmeloord tegen Fitacc Emmeloord 1.


3. b Kampenion 5 - Tafeltennis Zwolle 5          8- 2
Pascal Bruins 3, Guido Wessels 3, Jos Bosch 1 en dubbel 1

Team 5 gaat dit seizoen proberen bij de bovenste drie te eindigen. Nee, niet dat de boys dat hebben gezegd maar dat roep ik hier even! De eerste wedstrijd was die tegen Tafeltennis Zwolle 5, een tegenstander die normaal gesproken niet bovenin meedraait. Althans, dat is mijn inschatting. Bij team 5 neemt Jos (vorig seizoen nog 5e klas) de plaats in van Robin die nu in team 4 speelt. Team 5 speelde een prima wedstrijd tegen de bezoekers uit Zwolle. Via knap spel boekten de boys een ruime 8 2 overwinning. Guido en Pascal bleven ongeslagen en Jos snoepte een puntje mee. Hij verloor een partij nipt in vijven en won er één nipt in vijven. Tegen deze tegenstander bleef Jos dan ook prima op de been.

Drost Wezep 2, een concurrent voor een hoge klassering, komt op zaterdag 9 februari as. op bezoek.


4. b Leogang 2 - Kampenion 6                               4- 6
Albert Hoeve 2, Renate Scheper 2, Bas Hartman 1 en dubbel 1

Team 6 begon de competitie in Nunspeet met een wedstrijd tegen Leogang 2. Het was zaak om direct te proberen een goede uitslag neer te zetten. Dan speel je in de vervolgwedstrijden toch ietsje makkelijker. Welnu, dat lukte vrij aardig. Team 6 bleef de gastheren nipt de baas: 4 6. En dat is een leuke opsteker. Vooral omdat Bas en Renate op dit niveau debuteren. Voor Albert is het trouwens ook nog maar het tweede seizoen in de 4e klas. Handhaving is dan ook de doelstelling dit seizoen. Albert en Renate wonnen ieder twee partijen en Bas één. Albert en Bas wonnen samen ook het dubbel.

Op zaterdag 9 februari as. gaat team 6 op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 6.


5. a Tafeltennis Zwolle 9 - Kampenion 7          9- 1
Dubbel 1; Matthieu vd Berg 0, Niek ten Brinke 0 en Mark Steenstra 0

Team 7 startte het seizoen met een uitwedstrijd in Zwolle tegen Tafeltennis Zwolle 9. Matthieu vd Berg maakte vanmiddag zijn competitiedebuut. Team 7 kwam nog duidelijk te kort in de eerste wedstrijd, maar dat geeft helemaal niks. Mark en Niek komen uit de welp-/pupilcompetitie en Matthieu is vandaag aan zijn eerste competitie begonnen. In het enkelspel kwamen Mark, Matthieu en Niek niet tot winst. Maar Mark en Niek wisten samen het dubbel te pakken. Volgende keer beter jongens! En onthoud maar goed dat dit seizoen plezier hebben en leren belangrijker is dan winnen.

Team 7 heeft op zaterdag 9 februari as. geen competitieverplichtingen.

 

De kop is er weer af, zoals dat heet. Zoals ik in de inleiding al aangaf, heb ik veel leuke dingen gezien in sporthal De Maten. Ik ga er hier geen spelers en dingen uitlichten, want dan doe ik anderen tekort. As. zaterdag is er dus geen jeugdcompetitie. De week erop meld ik mij weer.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion