FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 9 februari kwamen vijf van de zeven jeugdteams in actie. Helaas wist alleen team 1 tot winst te komen. Team 4 sleepte er nog een puntendeling uit, maar de andere drie teams leden nederlagen.

 


LanB Kampenion 1 - Dordrecht 1 8- 2
Ton Ringenier 3, Gertjan Wessels 3, Jordy ten Have 1 en dubbel 1

Team 1 speelde ook de tweede wedstrijd thuis en wel tegen Dordrecht 1 dat in de eerste wedstrijd met 9 1 had verloren van het sterke GTTC Groningen 2. Het was voor team 1 zaak om na het gelijke spel in wedstrijd 1 nu tot winst te komen. Welnu, dat lukte prima. Het behaalde een ruime 8 2 overwinning en het nestelt zich daarmee op de tweede plaats. Ton Ringenier en Gertjan Wessels bleven ongeslagen. Jordy ten Have voegde daar één puntje aan toe. Jordy had zijn dag kennelijk niet helemaal, want normaal gesproken doet hij niet onder voor Gertjan. Maar de oorzaak kan ook zijn dat Jordy meer risico in zijn spel legt; de ene keer werpt dat vruchten af en de andere keer juist niet. Het dubbel werd een prooi voor Gertjan en Jordy. Al met al een goede overwinning voor team 1.

Op zaterdag 16 februari gaat team 1 in Soest op bezoek bij Shot 1.


Hfdkl Kampenion 2 - ENTAC 4 4- 6
Nick Kuipers 3 en Anja Ringenier 1; Niels Alberts 0

Team 2 ging proberen om de goede competitiestart (7 3 winst) een goed vervolg te geven. Dat moest dan tegen Entac 4 gebeuren. Team 2 slaagde daar niet in; het verloor met 4 6. De oorzaak lag niet zozeer op het speltechnische, maar op het mentale vlak. Vooral Niels en Anja 'maakten zich daar schuldig aan'. Zij ergeren zich (te snel) aan de spelwijze van de tegenstander en zij kunnen zich daar dan niet overheen zetten. Jammer en ook dom. Verder hikt Anja te veel tegen het spelen van een vijfde game aan. Dergelijke zaken moeten er uit. Immers, het is niet erg om te verliezen van spelers die beter zijn. Maar wedstrijden verliezen omdat het niet goed zit tussen de oren, is onnodig. Nick stoorde zich vanmiddag nergens aan en bleef keurig ongeslagen. Misschien moeten Anja en Niels ditmaal maar eens in de leer gaan bij Nick.

Komende zaterdag speelt team 2 in Apeldoorn tegen Gelvandria 1.


2 Fitacc Emmeloord 1 - Kampenion 4 5- 5
Danny Visscher 3, Robin Makkink 1 en Mattias Beimers 1

Team 4 speelde 's morgens in Emmeloord tegen Fitacc Emmeloord 1 dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de 1e klasse. Bij Emmeloord speelt de sterke D. de Jong, maar de andere spelers zijn zeker 'te pakken'. Beide teams deelden de punten: 5 - 5. Danny stoorde zich niet aan de 'reputatie' van De Jong - of was daar niet van op de hoogte - en bleef heel knap ongeslagen. Mattias en Robin pakten ieder één puntje. Voorlopig houdt team 4 twee teams onder zich.

Team 4 ontvangt as. zaterdag Robaard Hasselt 1.


3. b Kampenion 5 - Drost Wezep 2 4- 6
Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 1 en Guido Wessels 1

Team 5 ontving het vrij sterke Dorst Wezep 2 waar het drie weken geleden nog tegen oefende. Toen eindigde de wedstrijd in 4 - 6 en nu was dat weer het geval. Het scoreverloop was overigens heel anders. Team 5 kwam ditmaal namelijk met 0 - 4 achter en dat hadden wij met elkaar toch niet verwacht. Maar de boys bleven knokken voor een goed resultaat en dat leverde punten op. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4 - 6. Geen van de zes spelers bleef ongeslagen en niemand bleef zonder zege. Een leuke wedstrijd.

Op zaterdag 16 februari gaat team 5 op bezoek bij Vined 1.


4. b Tafeltennis Zwolle 6 - Kampenion 6 9- 1
Dubbel 1; Bas Hartman 0 en Renate Scheper 0; met twee spelers gespeeld

Team 7 kende personele problemen. En dat zou toch niet nodig moeten zijn in een vierpersoonteams en met nog een team onder je . Maar ja, als je -als je ziek bent- wacht tot de zaterdagmorgen om in actie te komen voor het regelen van een invaller, dan is het vragen om moeilijkheden. Of niet Albert? En zo kon het gebeuren dat Renate en Bas met hun tweeën naar Zwolle moesten. Geheel onnodig, maar helaas wel realiteit. Het was aan het kordate optreden van aanvoerder Renate te danken dat de wedstrijd sowieso nog werd gespeeld. Complimenten aan Renate. Helaas wisten Renate en Bas samen alleen het dubbel te winnen. Het is niet anders.

Komende zaterdag ontvangt team 6 Tafeltennis Zwolle 7.


Slechts één overwinning dus voor de jeugdteams van Kampenion. Maar dat kan gebeuren. Natuurlijk is het resultaat - zeker in de wat lagere klassen - ook niet het belangrijkste. Spelplezier en het verbeteren van het niveau zijn minstens zo belangrijk. Tot volgende week!

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion